Дорога зі скла: LIVE

Дорога зі скла: LIVE
[2012]

«Я знаю, що сестер Тельнюк та Оксану Забужко поєднує давня дружба, тож їхній спільний проект мене дуже зацікавив, але почуте і побачене перевищило всі мої очікування – прекрасна лірика Оксани, підсилена музикою Лесі Тельнюк, помножена двома прекрасними голосами дійшла до серця і розуму кожної людини у залі, лишила незабутній слід, викликала бажання ще раз послухати, перечитати, усвідомити, розповісти друзям, пережити… »
Катерина Ющенко
 
«Сестри Тельнюк роблять для України більше ніж її політики!»
Володимир Огризко
 
«Цілковито новий синтез слова та музики, новий виток у розвитку сучасної музики і не тільки української, а європейської, світової. Вони творять свій Музичний театр Сестер Тельнюк, який рве публіку і при тому - це дуже тонка робота. Їм вдалося сягнути первинних витоків поетичних, співів давньогрецьких муз, які, як у киплячому тиглі нерозривно були пов’язані з голосом і звуком.»
Оксана Забужко
 
«Сестри Тельнюк своєю новою програмою подарували друге життя жанру: в їхньому виконанні романс витримує несамовитий тиск усіх новітніх течій – від рок-балади до поп-шляґера й звучить не менш сучасно. Завжди й щиро Ваш.»
Юрій Макаров
 
«Творчість Сестер Тельнюк є перлиною українського Мистецтва!»
Терезія Яценюк
 
«Геніальне відчуття поезії та розуміння музики! Це - безперечно талановито!»
Валентин Сильвестров
 
«У крикливому та брехливому світі «Дорога зі скла» - заспокоює, допомагає заглибитися у себе… у свою душу!»
Федір Стригун 
 
«В новій програмі на слова Забужко з’єдналися таланти сестер та Оксанина поезія, як архітектурне вишукане мереживо. Сестри показали себе, як видатні драматичні актриси. Браво!»
Таїсія Литвиненко
 
«Дорога зі скла» для мене передовсім дуже жіночний проект. Ніжний та сильний, беззахисний та вседолаючий. В ньому – жінка, всі – ми, котрі віддзеркалюємося у скельцях цієї дороги. І як скельця – чисті та темні – голоси Лесі та Галі Тельнюк та поезія Оксани Забужко, що ведуть нас дорогою. Фізично відчуваєш жіночу долоню, котра торкається чола дитини та коханого, жіночих рук, що прибирають волосся та перебирають квіти.»
Лариса Денисенко
 
«Йти цією «Дорогою» непросто, так, як непросто випинатися складним маршрутом, прокладеним вибагливим альпіністом-генієм, на якийсь вершечок скелі, аби потім звідти милуватися панорамою, доступною лише тим, хто цей маршрут подолав. З іншого боку, сприймати цю музико-поезію (справжній синтез Слова і Музики, який тільки й має право називатися Піснею) так само легко, як дихати (за умови, що ти звик дихати чистим, чесним повітрям справжнього мистецтва).»
Роман Коляда
 
«Щирість почуттів і надзвичайна інтелігентність заворожують і не відпускають навіть після закінчення концерту. Все другорядне стає далеким, а вічне – значущим. «Дорога зі скла» допомагає не втратити відчуття неба і високості у коловерті буднів.»
Валентина Теличенко
 
«Одночасно з музикою – чудовою музикою – тут існує непересічний простір Оксани Забужко, чиї поезії стали основою програми. Напружений нерв і крихка тендітність, ясний розум і чуттєвість проживання нашого світу – всього доволі, всього по вінця. І все це разом творить по-справжньому невідворотній плин емоцій і думок всередині тебе – який веде углиб і вверх...»
Антон Лейба
 
«Сестри Тельнюк створюють сучасний міф. Саме не казку, а міф… Він позачасовий, він за визначенням оповідає про щось важливе, не дріб’язкове. Кожна людина рано чи пізно замислюється про позачасове і хоче про це чути. Тож – ідіть на концерт і слухайте «Дорогу зі скла»!»
Леся Гончар, Руслан Найда 
 
 
 
Треки з 1 по 10 записані під час концерту у Київській академічній майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» 27 червня 2012 року студією звукозапису «Комора».
Треки з 11 по 15 записані та зведені на студії звукозапису «Комора» протягом 2012 року.
 
Музика: Леся Тельнюк
Аранжування: Олександр Мельник (1-4, 6, 14, 15), Роман Суржа (5, 7, 8, 10-13)
Тексти: Оксана Забужко (1-3, 6, 7, 9-14), Галя Тельнюк (4, 5, 15), Райнер Марія Рільке (переклад з німецької Юрія Андруховича) (8)

Трек-лист:
TXT1. Дорога зі скла I (Сезон безнадії III)
TXT2. «Я згоряю від ніжності – я обличчя твоє ліплю…»
TXT3. Два трансатлантичні сонети
TXT4. Світ
MP3TXT5. Туман
TXT6. Автопортрет без ревнощів
TXT7. Новий закон Архімеда
TXT8. «Я завше вдома поміж днем і сном…»
MP3TXT9. New York, NY
TXT10. «Відлопотиш дощами за ворота…»
TXT11. Теорема
TXT12. «Хлопчику, хлопчику, знято з підрамника…»
TXT13. «…А все-таки я вас любила…»
TXT14. Нічні метелики (…а музика щемна в крові розгалузила стебла…)
TXT15. Ранок





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com