ГОЛОС УКРАЇНИ: rehearsal
05.02.2010

ГОЛОС УКРАЇНИ: rehearsal

Українська кіноіндустрія поповнилася музичним проектом. У столичному Кінопалаці відбувся презентаційний показ проекту «ТЕЛЬНЮК: REHEARSAL». На перегляд завітали голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «3000» Катерина Ющенко, міністр культури України Василь Вовкун, банкіри Володимир Лавренчук та Олександр Сугоняко, критики, музиканти.

ГОЛОС УКРАЇНИ: rehearsal

Нарікають, що українська професійна музика сьогодні «не форматна» ні для радіо, ні для телеефіру. Все просто: плати за ротацію — потрапляй в ефір. Хто не хоче — опиняється в списку позаформатних музикантів. А тому засилля іноземної музики — річ звична для наших вух та очей.
Отож музиканти беруться за просування власної творчості у різний спосіб — навіть через кінопоказ. Хоча це й незвично для України. У серпні 2009 року проект «ТЕЛЬНЮК: Сестри» спільно з молодим українським режисером Аліком Усіком записали відео-репетицію на київській студії звукозапису КОМОРА. Вісім камер уважно фіксували кожен дотик до клавіш роялю, кожен притиск гітарної струни, кожен порух очей Галі та Лесі Тельнюк, кожне схвальне «Поїхали!» звукорежисера Костянтина Костенка. Відтак концертна програма «Жовта кульбаба» була записана з першого дубля!

На великому екрані перед нами постає не просто картинка-відеоряд до окремої пісні, а сама пісня диктує дихання музикантів і глядачів. На Заході формат такого відео давно завоював свої позиції, адже кому не хочеться зазирнути за лаштунки творчості, побачити народження музичного проекту — від написання пісні до втілення шоу на сцені.
Леся та Галя Тельнюк кажуть, що ця відеоробота — підсумок їхньої останньої програми «Жовта кульбаба». Саме з нею гурт два роки тому повернувся в Україну після гастролей у США та Канаді. Через «Жовту кульбабу» музиканти ознайомили українських слухачів із родинною творчістю. Адже всі пісні програми написані на музику Лесі Тельнюк, а слова — це поезія Галі, Лесі та їхнього батька Станіслава Тельнюка.





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com