Сестри ТЕЛЬНЮК: «наживо» - краще!
16.06.2009

Сестри ТЕЛЬНЮК: «наживо» - краще!

Для музикантів, котрі одним із головних пріоритетів своєї творчості проголошують щирість, просто не можуть не випускати альбоми, записані «наживо». Адже саме live-записи є найбільш відвертими і максимально наближеними до неповторної атмосфери «живих» концертів, які, нікуди від цього не подітися, є показником майстерності і професійності кожного виконавця.

Цю думку переконливо довів музичний колектив «Тельнюк: сестри», нещодавно видавши «живий» альбом з усе пояснюючою назвою «Тельнюк: Live Краще». Ясна річ, соромно не випускати «живі» записи, коли у проекті зібрано музикантів, кожний з яких сам по собі вважається майже легендарним: Олег деПутятін, Роман Суржа, Іван Небесний. Тим більше, що у live-форматі можна почути те, що може видаватися недоречним у студійних альбомах. Скажімо, розкішне гітарне соло у «Жар-птицях» (підозрюю – справа рук Путятіна) чи інструментальний вступ тривалістю у дві з половиною хвилини, який може тягнути на окрему композицію – щось на зразок «Intro».

Та й взагалі, саме виконавська (музична) складова на цьому дискові виходить на перший план. Адже пісні шанувальникам знайомі, тому у цьому випадку, ймовірно, слухачів насамперед цікавитиме, не що сестри Тельнюк виконуватимуть, а як. Оскільки, як вже згадувалося, імена учасників проекту говорять самі за себе, і закономірно, що альбом «Тельнюк: Live Краще» їхніми зусиллями (також не можу не відзначити звукорежисера Костянтина Костенка за неймовірну якість звучання) перетворився на вишуканий творчий продукт, який дуже нечастий у сучасному українському музичному просторі.





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com