ВІТЕР СТОЛІТЬ: преса
19.12.2008

ВІТЕР СТОЛІТЬ: преса

Пропонуємо вашій увазі підбірку матеріалів „з мережі” про мистецьку акцію „Вітер століть”:

 
Поетичне – музичне – ВІЧНЕ!

Сучасна українська культура, надзвичайно чутлива за своєю сутністю, дуже швидко реагує на зміну акцентів у світовому art-середовищі. Звичайних фестивалів стандартного формату нам вже замало, тому з’являються нові «мультиімпрези», що органічно поєднують у собі різні напрями мистецтва.

Гарний приклад – яскраве дійство під назвою «Вітер століть»: подих української поезії в рок-музиці» у віртуозному виконанні гуртів «Тельнюк: Сестри» і «Кому вниз», що відбулося цього вівторка у Херсонському...

читати далі

 

 
«Вітер століть»: атмосферний культурний фронт

Хтось відчув, ніби його серця торкнулася любов, а комусь захотілося стати націоналістом – такі доволі різнопланові враження мені довелося чути від глядачів після кіровоградського концерту мистецької акції «Вітер століть: подих української поезії у рок-музиці», що відлунала 11 грудня у Будинку культури Державної льотної академії.

Адже об’єднала ця акція два достатньо різних за музичної естетикою колективи: ліричний «Тельнюк: сестри» та монументальний (насамперед завдяки постаті лідера команди Андрія Середи) і саркастичний (через його ж виразну громадянську позицію) «Кому вниз».

читати далі

 

 
У кожного – своє поле битви

Подих української поезії в рок-музиці докотився до Херсона: 9 грудня в актовій залі Херсонського держуніверситету відбулася мистецька акція “Вітер століть”. Вона триватиме з 8 по 17 грудня й охопить сім міст України – Одесу, Херсон, Кривий Ріг, Кіровоград, Суми, Харків і Дніпропетровськ.
Інтелектуальна провокація – так називають “Вітер століть” її ініціатори – рок-групи “Тельнюк: Сестри” (у складі Лесі та Галини Тельнюк).

читати далі

 

 
Рокери зацікавилися класиками

Учора два українські рок-гурти "Тельнюк: Сестри" і "КОМУ ВНИЗ" дали перший концерт у рамках мистецької акції "Вітер століть". Одеса стала першим із восьми міст України, серед яких і столиця, де музиканти представлять програму з пісень на вірші українських поетів, таким чином долучаючи молодь до класики. Напередодні в Києві учасники та організатори проекту поділилися своїми планами і закликали всіх охочих "виписати поетичне полотнище вітру ХХІ століття".

читати далі

 

 
Вітер століть...

В рамках дійства в актовому залі Сумського державного університету відбувся спільний концерт рок-гуртів "ТЕЛЬНЮК: Сестри" та "Кому Вниз"…

Шедеври українського поетичного слова виконавці мистецьки вплели в світ рок-музики, близької та зрозумілої сумчанам. Відповідно і концерт пройшов під гаслом: "Подих української поезії в рок-музиці"…

читати далі

 

 
«Вітер століть» пронісся над Кіровоградом

Цікава річ: у розпалі світова економічна криза (навіть поп-зірка Ерос Рамазотті відмінив через неї свої гастролі до Києва!), а до Кіровограда продовжують приїздити музиканти. Причому не дешевенькі якісь «фабриканти», а справжні й серйозні; більше того – патріотично налаштовані відомі українські виконавці.

Минулого четверга на крилах нового проекту «Вітер століть: подих української поезії у рок-музиці» до Кіровограда завітали сестри Тельнюк разом із гуртом «Кому вниз», щоб…

читати далі

 

 
Кривбас зміг почути незнищенний рок

Криворізького концерту в межах акції із досить банальною назвою «Вітер століть» в редакції «Вестника» чекали з нетерпінням і певною недовірою. З одного боку, не вірилося, що легендарний гурт «Кому Вниз», який вперше за два десятки років від заснування відвідав Кривбас лише у 2008-му, через місяць приїде до нас знову. По-друге, незрозумілим залишалося питання: яким чином в наш час можна відіграти абсолютно безкоштовний концерт для всіх, хто хоче почути класиків української літератури у роковому звучанні?

читати далі

 
"Вітер століть" у Кривбасі

Музичні колективи "Тельнюк: Сестри" і "Кому вниз" без перебільшення можна назвати сучасними класиками української музичної культури. Вони були і залишаються одними з небагатьох творчих колективів, які не зважаючи на всі труднощі українських реалій, не перетворилися на "шоу-бізнесовий мотлох". Натомість, вони вже другий десяток років з гідністю залишаються вірними обраному курсу, даруючи лише витончені за змістом і потужні за своєю сутністю суто українські музичні твори.

читати далі та дивитися фото та відео

 

 
Вітер століть

Микола з Харкова, студент: ”Нас на концерт запросили викладачі, навіть із пар відпустили. Думав побути трохи і змитися додому. Але… Залишився до кінця, бо дуже сподобалося! Я навіть собі диски планую купити!”.

На жаль, у залі були лише сидячі місця і майже не залишалося місця для танців, проте найзавзятіші танцювали прямо біля сцени, а під час виконання пісні “Кому Вниз” «Птаха на ймення NAНTIGALL» розгорнули державний прапор України...

читати далі

 
«Вітер століть» донісся до Херсона

Двогодинний концерт за участі відомих українських рок-гуртів «ТЕЛЬНЮК: Сестри» та «КОМУ ВНИЗ» за аншлагу пройшов на сцені Херсонського державного університету. Класика української поезії та року злилися воєдино, а разом з ними музичні портрети Шевченка, Лесі Українки, Тичини, Олеся, Маланюка, Стуса... Знайомство студентства з кращими зразками українського поетичного слова через близьку та зрозумілу йому рок-музику, через поетичний мелос сучасних українських рок-гуртів, які самі виступили ініціаторами мистецької акції, покликане донести до молоді класичну поезію у новому музичному обрамленні, тим самим довівши її актуальність та сучасність для суспільства…

читати далі





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com