ГОРІХ: музично-поетичне тріо Забужко та сестер Тельнюк
28.12.2011

ГОРІХ: музично-поетичне тріо Забужко та сестер Тельнюк

У київській академічній майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» відбулася подія, яка сколихнула пошановувачів високого українського мистецтва – презентація нової програми сестер Тельнюк «Дорога зі скла».

Це – інтелектуальна музика, орієнтована, звичайно, не на того слухача, якому вже зіпсували смак нав’язаним транслюванням низькопробної російської попси.Закрита презентація нової програми вже встигла відбутися у Львові та Івано-Франківську. А після Нового року сестри Тельнюк обіцяють тур Україною, вже з повною півторагодинною програмою.

Довгих два роки Галя і Леся шукали свою творчу задумку, щоб викохати проект світового рівня. Пісні на вірші Оксани Забужко, зокрема «Нічні метелики», «Жінка з цитринами», «Автопортрет без ревнощів», а також поезії самої Галі Тельнюк, відкривають слухачам нові духовні світи.

Ідеальний синтез музики і слова робить пісні у виконанні сестер міні-виставами. Протягом усього вечора сестри змінювали настрій і тональність музики за допомогою різних мікрофонів, акомпонували собі на клавішах, використовували «трикутник» та дощовик.Аранжування для дуету вокалісток, у супроводі трьох віолончелей – інструментів, тембрально подібних до людського голосу, робить цей ансамбль неповторним.

Інструменталісти Ігор Пацовський, Максим Римар та Святослав Боровик віртуозно виконали супровід співачкам. Годину, яка плинула поза часом і простором, присутні посміхалися і плакали, завмирали і ледь не пританцьовували – настільки це прочитання поезій Оксани Забужко виявилося близьким аудиторії залу. Як завжди, дует звучав наживо і дуже професійно.

Гнучка мелодика Лесі (саме вона є композитором програми) налаштувала потаємні струни численних слухачів на особливе сприйняття творів Оксани Забужко та Галі Тельнюк. Музика цього вечора не затьмарювала поезії. Вони зливались та доповнювали одна одну.

Лілія Козуб





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com