SVKOLO: cкляні промені кохання
11.06.2012

SVKOLO: cкляні промені кохання

Зробивши підбірочку всіх вражень про запорізький концерт сестер Тельнюк, які ми змогли знайти, та поділившись посиланням на неї в соцмережах, ми, самі того не чекавши, викликали в декого хвилю спогадів, та таку сильну, що не було змоги цими спогадами не поділитись. І це, помітьте, вже коли два тижні минуло з моменту події!


SVKOLO: cкляні промені коханняОлена Жуланова: Весь тижень була страшенна спека. Температура на градуснику за вікном невблаганно змушувала шукати затинку, чи то на березі якогось ставка, чи то в затишку домашньої оселі… Травневі спекотні аномаліі били усі відомі рекорди…І ось пішла злива… І дощ, рясно вкивши виснажену землю затоками, приніс в моє місто таку очікувану прохолоду. І якось одразу повітря стало ясним, і свіжість подощевими краплинами знаходила у запиленних заводами легенях палку зустріч… І замарило…
Весь тиждень я чекала на концерт сестер Тельнюк… Я заздалегідь купила квитки і була в піднесеному настрої — мені відкриється душа… З прохолодою прийшло і стійке враження того, що негаразди минучі, що культурну спрагу буде вгамовано, що і у моєму маргінальному місті, буде хоч на короткий проміжок часу встановлена рівновага гармонії, любові до себе, ближнього, Батьківщини… І я не помилилась! З того самого моменту, коли смичок торкнувся інструментів, щоб перевірити лад, — я пропала!!! Я босоніж крокувала по дорозі зі скла… Я мандрувала трансатлантичним літаком… Я заздрила Єлізабетт Анн, що вона звикла бачити такі тумани!!! Я розчинилась у безмежному коханні!!! Без останку… Без можливості на втечу… Полонянка скляних доріг — я прожила годину в такому рідномі світі, що попри всі закони буття, мені хотілось, щоб ця мить не зникала!!!
І кола перетнулись, і лірика жінки виринала з-поміж рук, губ, струн, клавіш. Три чоловіка — три жінки — а враження, що мало Всесвіту!!!
Я тепер інша — і за це вдячність сестрам Тельнюк!

Олександра Сергієнко
С. Бутко - фото
svkolo.org





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com