QUEBEC-UKRAINE: сестри тельнюк у монтреалі
01.06.2013

QUEBEC-UKRAINE: сестри тельнюк у монтреалі

Приємно, коли, виходячи з концерту, відчуваєш, що ти хоч трішечки змінився на краще. Саме це я відчував після виступу сестер Тельнюк. В цьому році вони привезли в Канаду свою нову програму «Дорога зі скла», яка була поєднана з виставкою робіт художника Ігоря Поліщука. Глядачам було цікаво подивитися на картини і поспілкуватися з митцем до і після концерту, якому картини додавали особливої містичної аури.

QUEBEC-UKRAINE: сестри тельнюк у монтреаліВразила висока професійність артистів. Захоплює добра музика при професійному аранжуванні, надихає глибина слів, коли кожну пісню хочеться слухати уважно, щоб не пропустити щось для себе нове і важливе. Але коли до цього додається бездоганна гармонія двох голосів і музики, то спочатку не віриться, що тобі так пощастило, а потім просто занурюєшся в світ гармонії — щоб прокинутись, побачивши, як встають слухачі, щоб овацією віддячити за прекрасний концерт.

Музика в цій програмі нагадує сучасний джаз і мені легко уявити овацію сестрам на Монреальському джаз-фестивалі. Виконавці дотримуються дуже високих вокальних стандартів. Це видно зі складних гармонійно поєднаних індивідуальних вокальних партій, які дуже природньо поєднувалися з супроводом віолончелістів з оркестру Українського радіо. Оскільки жіночі дуети досить нетипові в сучасній естраді, сестер важко з кимось порівнювати. На якусь мить гармонія голосів мені нагадала деякі пісні гурту АББА. Еффект живого виконання був настільки сильним, що переслухавши деякі пісні в чудовому студійному варіанті, мені здалося, що концертне виконання є більш цікавим. Прослухавши попередній альбом артистів, я також відкрив для себе, що солістки також прекрасно співають в супроводі рок-інструментів.

QUEBEC-UKRAINE: сестри тельнюк у монтреалі

Дует сестер надихнув пісенне життя в вірші Оксани Забужко. В програмі також були пісні на вірші Галі Тельнюк, Рільке в перекладі Юрія Андруховича, Станіслава Тельнюка. Леся Тельнюк є автором музики усіх пісень. Кожна пісня заставляє задуматись, зрозуміти щось нове в світі, або в собі. Не дивно, враховуючи авторство Оксани Забужко, що кілька пісень передавали проблеми самостійної жінки в суспільстві. Звичайно, було багато особистих, ліричних пісень. Мені дуже сподобалась пісня про Нью-Йорк, де авторка передає емоції близькі багатьом, хто переїхав на північно-американський континент.

«Я люблю цю країну — за те, що вона нічия,
Що вона не моя — і не мушу її любити.»

Мені дуже хочеться побажати нових творчих успіхів колективу і багатьох повернень до Канади.

Євген Фролов
quebec-ukraine.com
світлини автора





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com