5 КАНАЛ: за чай.com
29.11.2018

5 КАНАЛ: за чай.com

за чай.com: половинка заслуженого вокального дуету Галя Тельнюк в ефірі «5 каналу»

Почаюємо нині не лише про музику, а про нас із вами, про перемогу і колективне небажання відбутися; хто є «who» в Україні, і що з тими «ху» робити; про дух і шлунок - хто кого.

Вони походять з родини «українських буржуазних націоналістів»: батько Станіслав Тельнюк - український письменник, літературознавець, поет, перекладач, а мати Неллі Копилова - філолог, перекладач зі східних мов. І звати їх музичний проект «Сестри Тельнюк» - Леся та Галя. І почали вони професійну творчість ще за совка - з 1986 року, а вже на фестивалях «Червона Рута 1989/1991» [Чернівці/Запоріжжя] стали дипломантами.

за чай.com: половинка заслуженого вокального дуету Галя Тельнюк в ефірі «5 каналу»«Сестри Тельнюк» на музичній сцені країни стоять окремо та осторонь, і якщо їх творчість пробувати окреслити звичними штампами музкритики, тоді це - «некомерційна альтернативна не-поп-музика» від акапельного співу і аж до супроводу симфонічним оркестром. У 2000 році в Львівському драматичному театрі імені Марії Заньковецької було поставлено виставу «У.Б.Н.» на слова Галини та музику Лесі Тельнюк. Драма «У.Б.Н.» стала культовим явищем і викликала величезний резонанс та навіть скандали.

З «Сестрами Тельнюк» музикують відомі ф'южен-профі, зокрема Олег Путятін та Євген «Джек» Бортничук, композитор та піаніст Іван Небесний і ще чимало. А їх концерти - це літературно-музичні театральні дійства. Окрім власних творів - «Сестри Тельнюк» переспівали Тичину, Шевченка, Антонича, Стуса, Забужко, Костенко.

З останніх творінь «сестер»:
програма «ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко» [2016] та мистецький проект «Шлях до свободи» за участі канадського відділу літературно-артистичного товариства «LATCA». Окреме сценічне дійство, створене на основі музики «Сестер Тельнюк» та текстів з книжки «Літопис самовидців: дев'ять місяців українського спротиву».

Щоб додати до нашого анонсу комерційного лоску - у 1997-му «Сестри Тельнюк» записали пісню «Love In Vain» з гітаристом Міком Тейлером [Michael Kevin Taylor - ех-Rolling Stones та John Mayall & Bluesbreakers].

З Галею Тельнюк почаюємо нині не лише про музику, а про нас із вами, про перемогу і колективне небажання відбутися; хто є «who» в Україні, і що з тими «ху» робити; про дух і шлунок - хто кого. Зустрічаємося о 23:10.

Повну версію програми дивіться на «5 каналі» або наживо на нашому сайті 29 листопада о 23:10.  





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com