Сестри Тельнюк: «Люди спраглі хорошої музики»
06.02.2008

Сестри Тельнюк: «Люди спраглі хорошої музики»

На сцені Львівського національного драматичного театру ім. М. Заньковецької відбувся Заньківчанський вечір.

Його гостями стали Леся і Галя Тельнюк. Представив їх народний артист України Федір Стригун. У короткій передмові до виступу сестер Тельнюк він зробив невеликий екскурс у минуле, розповівши про епоху шістдесятництва, яскравим представником якої був батько Лесі й Галі Станіслав Тельнюк. Творчість сестер Федір Стригун оцінив як “непересічне явище сучасного мистецтва”. 

Публіка, яка зіскучилася за “живою” якісною музикою, приймала сестер тепло. У першій частині концерту звучали старі пісні (“Досадонька”, “І тоді”, “Тюльпани”, “Кленовий листочок”, “Жар-птиці”). Потім Федір Стригун зібрав записки, які глядачі клали на тацю, і передав їх сестрам. Публіку цікавила творчість Лесі і Галі, їхні мрії і плани на майбутнє. Відповівши на запитання, сестри Тельнюк розпочали другу частину вечора – презентацію нового компакт-диска “Жовта кульбаба”.

Після концерту кореспондент “ВЗ” поцікавилася у сестер Тельнюк: “Чим львівський концерт відрізнявся від київського і над чим дует працює зараз?”.

Галя Тельнюк. У липні минулого року вийшов наш новий альбом “Жовта кульбаба”, і зараз він крокує Україною. Спочатку ми організували клубний тур - для ближчого знайомства з молоддю, яка не ходить до великих залів. Тур охопив всю Україну: від Донецька, Дніпропетровська, Харкова, Одеси, Запоріжжя до міст Західної України. У Києві в Молодому театрі наш концерт зібрав аншлаг. Львівський концерт відрізнявся формою і ставленням Львова до нас. Це певною мірою був звітний концерт, адже Львів – непросте місто, своєрідне, з особливим характером. Зробити Львів “своїм” за півтори години складно. У нас тісні стосунки з львів’янами, тут у нас багато друзів.

- Альбом “Жовта кульбаба” вийшов суто “тельнюківський” – музика Лесі, вірші ваші і вашого батька Станіслава Тельнюка...

Галя. Це вийшло випадково, на підсвідомому рівні. Можливо, ми “визріли” до цього, сформувавшись на високій поезії. Захотілося розказати щось від себе. В альбомі багато посвят близьким людям, хоча вони й зашифровані.

Леся Тельнюк. Працюємо далі, записуємо новий альбом у співпраці з Іваном Небесним, який робить аранжування. Це буде для нас трохи новий стиль, більш електронний. Це зовсім нові речі, півальбому вже зроблено. Він буде дещо загадковим, містичним, несподіваним, цікавим, буде ще більше розкривати нас. Далі їздитимемо Україною, бо відчуваємо, що люди спраглі справжньої української пісні і хорошої музики.

Людмила ПУЛЯЄВА
Фото Андрія КУБ’ЯКА
www.wz.lviv.ua





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com