КИЇВ: повертайся живим
22.04.2015

КИЇВ: повертайся живим

Благодійний проект Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва.

Проект має на меті об’єднати зусилля діячів науки, культури, політики, благодійних фондів та організацій різних рівнів і зібрати кошти на лікування постраждалих під час бойових дій в АТО, а саме для:

Сергія Загасайла – сержанта, десантника 80-ї окремої аеромобільної бригади. Під час мінометного обстрілу блокпосту 24 травня 2014 року біля села Костянтинівка у групу військових потрапив снаряд. Сергій прикрив собою товаришів від вибуху, отримав надзвичайно тяжкі поранення. Загасайло перебуває на лікуванні майже 10 місяців: багаторазово прооперований, вставлено черепну пластину, ампутовано пальця правої стопи. Сергій нагально потребує коштів на нейрореабілітацію, складне медикаментозне лікування та підготовку до операцій на ногах.

Вадима Свириденка – рядового медроти 128-ї гірничо-піхотної бригади, який із серпня 2014 р. перебував на фронті. У лютому Вадима поранили в передпліччя та праве стегно, йому надали медичну допомогу і мали вивезти з іншими пораненими з Дебальцевого. Однак, по дорозі поранені двічі підривалися на міні, і з усіх вижив лише один Вадим Свириденко. Наразі потрібні: серйозна медикаментозна підтримка організму, складна хірургічна підготовка (низка операцій) до протезування, виготовлення чотирьох індивідуальних протезів.

Дениса Гойка – військового кореспондента прес-центру Міністерства оборони України. З травня 2014 року 5 разів був у відрядженнях в зону АТО, одним із перших робив телевізійні сюжети на Сході. Остання поїздка була у лютому 2014 р. В результаті тяжкого поранення пошкоджено м’язи спини, видалено по шість сантиметрів з двох кісток тазу. Лікувався у Краматорську, потім у Києві, Ірпені, зараз перебуває на лікуванні у Німеччині, наразі потребує коштів на лікування.

Організатори проекту: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва спільно з «ТЕЛЬНЮК: Сестри».

Час та місце проведення проекту:

16 квітня о 14.30 в ауд. 202 Головного навчального корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60) відбудеться прес-конференція, присвячена спільному благодійному проекту.

22 квітня о 19.00 – прес-брифінг з керівниками проекту, зустріч з режисером вистави; 20:00 – вистава «Повертайся живим» Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва спільно з «ТЕЛЬНЮК: Сестри» на сцені театру за адресою: вул. Межигірська, 2 (ст. метро «Контрактова площа»).

«ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ» – спільний мистецький проект театру з дуетом «ТЕЛЬНЮК: Сестри» на вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Станіслава Тельнюка, Оксани Забужко на музику Лесі Тельнюк.

В основі сюжету «Повертайся живим» історія життя Героя нашого часу – історія юнака, який пройшов шлях подій Революції Гідності.

Втілив у життя ідею та перетворив її у симфонічно-театральне дійство з чіткою сюжетною лінією режисер театру Дмитро Тодорюк. «Пропозиція створити виставу на основі самодостатніх пісень з глибокими текстами і унікальним композиторським баченням – досить непроста справа, але своєчасність ідеї надихнула мене на створення образу Героя сучасності, Героя, про якого ми зобов'язані пам'ятати і якого повинні славити в мистецтві», – говорить режисер-постановник Дмитро Тодорюк.

Диригент театру Олексій Баженов оркестрував музику Лесі Тельнюк для виконання симфонічним оркестром. Особливої неповторності виставі надає поєднання вокалу сестер Тельнюк із оркестровим та хоровим звучанням і пластикою артистів балету.

Акредитація на прес-конференцію, прес-брифінг за тел.: (093)-49-37-507, (096) - 20-28-157 (Василина Боровик), e-mail: prvassbr@gmail.com

Контакти:

+38 044 239-34-30; (098) 769-42-90; (066) 848-79-31 (Оксана Данильченко, заступник керівника проекту), e-mail:oksana-danylchenko@ukr.net;

+38 (099) 433-79-46 (Олеся Савенко, волонтер);

+38 (098) 817-49-65 (Катерина Таранова, волонтер).  

подія у facebook





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com