КИЇВ: шлях до свободи
20.02.2019

КИЇВ: шлях до свободи

Проект «Шлях до Свободи» - це сценічне дійство, створене на основі пісень «Сестер Тельнюк» та текстів з книжки «Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву».

«Ви розгорнете цю книжку і не зможете закрити… Це писалося для друзів, це писалося для себе і не збиралося стати історією, але стало. Те, що ви прочитаєте у цій книжці потім не знайдете у жодному підручнику з історії, зазвичай це прогавлена історія, вона зникає безслідно - історія людських почуттів.» - написала у передмові до книжки «Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву» Нобелівський лауреат з літератури Світлана Алексієвич.

КИЇВ: шлях до свободи

Первинність текстів: «Я там був», «Я бачив убитого…», - написані такою ж людиною, як ти сам, людиною, якій віриш останньою вірою, людиною, що була Свідком історії.

«Від Євромайдану до АТО, від листопада 2013-го по літо 2014-го - ця книжка простежує, в хронологічній послідовності, зміну настроїв і глибинні психологічні трансформації в українському суспільстві. Колективний портрет «народження нації», що за дев'ять місяців пройшла шлях від мирного протесту до визвольної війни, складено з найпопулярніших за цей час дописів у соцмережах, інтернет-публікацій та фраґментів новинної стрічки.» - пише про книжку «Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву» Оксана Забужко.

Найяскравіші з цих дописів звучать зі сцени у політично-культурному проекті «Шлях до Свободи».

Цикл пісень «ТЕЛЬНЮК: #нашшевченко» був створений сестрами Тельнюк у цей самий період. Вірші Шевченка, що тримають над нами небеса в усі часи лихолить, війн, пожарів, - є правдивим посланням до «мертвих, живих та ненароджених». У супроводі симфонічного оркестру ці пісні - є потужною мистецькою складовою проекту.

За допомогою документальних свідчень та мистецького втілення проект дає можливість зрозуміти на чуттєвому рівні події, що відбувалися в Україні, почути «живий голос» народу, що відстоює свою Гідність, бореться за свою Свободу.

учасники проекту:
ТЕЛЬНЮК: Сестри
Євген Нищук
Назар Стригун
Ескендер Бекмамбетов
Симфонічний оркестр та та хорова капела Українського радіо [диригент - Володимир Шейко]

20 лютого 19:00
Будинок звукозапису Українського радіо
Київ, вул. Леоніда Первомайського, 5-Б

квитки на сторінці kontramarka.ua

подія у facebook





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com