KOBLENZ: agnus dei
21.09.2019

KOBLENZ: agnus dei

Ті, хто слідкують за творчістю Народних артисток України сестер Галя Тельнюк та Леся Тельнюк, знають, що протягом всього творчого життя вони завжди зверталися до духовно наповненої поезії і, цілком природньо, що ця дорога привела їх до віршів християнської тематики. До нової програми дуету «Agnus Dei» [Божий агнець] увійшли композиції, у яких на музику покладено вірші написані в різні часи і поетами різної конфесійної приналежності. Це і Тарас Шевченко, з його геніальними трактуваннями-переспівами старозавітніх текстів, це і ще зовсім молодий греко-католик Богдан-Ігор Антонич, з його щирими, чистими, юними емоціями, і надзвичайно глибока і тонка, у спілкуванні з Богом, поезія Кароля Войтили, якого ми більше знаємо як Папу римського Івана Павла ІІ.
«Із самого початку у наших планах не було такого завдання - створити програму на релігійні тести, - зазначає автор музики Леся Тельнюк - Вірші приходили поступово і композиції створювалися протягом багатьох років, а завершальним акордом якраз стало покладання на музику, минулого року, поезій Кароля Войтили, а також Галиного вірша «Причастя».
Прем'єра програми «Agnus Dei» відбулася 27 березня 2019 року в Національній опері України. «ТЕЛЬНЮК: Сестри» представили нову програму за участю Національного президентського оркестру, у рамках нагородження чотирьох військових капеланів, які стали лауреатами міжнародної відзнаки імені отця Омеляна Ковча за видатний гуманітарний внесок.
«Ми радо приєдналися до ідеї присвятити цю програми Омеляну Ковчу. Ця постать для нас важлива, як приклад і нагадування про високе призначення людини, - говорить Галя Тельнюк. - У наш час нагромадження зла, шукати свою дорогу до вічних цінностей є надзвичайно важливим. У програмі «Agnus Dei», доторкнувшись до слів великих, ми, разом з оркестром та хором, під орудою Народного артиста України Василя Василенка, розпочнемо цей шлях.»

Tickets: Abendkasse
Erwachsene - 15€
Kinder - FREI
Parkmöglichkeiten:
1) Parkdeck Ehrenbreitstein, 56077 Koblenz
2) Bahnhof P1 Hofstraße, 56077 Koblenz

подія у facebook https://www.facebook.com/events/384702605524440 





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com